Wizzair si taxa pe asteptare

Exista multe taxe tampite in lume, nu zic nu, insa eu m-am lovit de taxa pe asteptare a celor de la Wizz si m-am gandit ca ar fi o idee sa va impartasesc experienta.

Deunazi, am cumparat niste bilete de avion de la compania mai sus amintita. Din pacate, numarul de pe o carte de identitate nu a vrut sa ma faca atent, asadar l-am gresit atunci cand am facut check in-ul. M-am gandit ca nu este o problema atat de mare..pana la urma este suficient timp sa ii contactez pe ungurii de la Wizz si sa remediem problema. Nu am fost atat de norocos:

  • Le-am trimis un email si am constatat cu stupoare ca termeii si conditiile spun ceva de genul asta ” Puteti trimite mailuri, insa nu va vom raspunde, cel mai probabil niciodata. In cazul in care va raspundem, dureaza 30 zile”
  • Am cautat un numar de telefon pe care sa ii contactez, insa nu am gasit decat unul cu o suprataxa de 0.6 euro pe minut;
  • Am decis sa sun la numarul cu suprataxa si aici a aparut partea cu adevarat amuzanta.

Taxa pe asteptare marca Wizz

Asa cum am spus, am decis sa sun. Cum cartela telefonului meu este prepay, am incarcat 6 euro, cu gandul ca nu pot vorbi mai mult de 10 minute. Nici nu am vorbit! 😀

Plin de incredere, am sunat la numarul de pe site. Asa cum este normal la o companie mare, mi-a raspuns un robotel:

Buna ziua, bine ati venit, bla, bla, bla, va avertizam ca aceasta convorbire are un cost de 0.6 euro pe minut!

Stiam asta, asadar am trecut mai departe. Acelasi robotel ma avertizeaza in continuare:

Mometan nu este disponibil niciun operator, va rugam sa asteptati!

Sunt un om rabdator, asadar ca am asteptat, cu o melodie simpatica in urechi. Si am asteptat, am asteptat, am asteptat….10 minute. Dupa 10 minute, convorbirea s-a intrerupt brusc. Dau sa sun din nou, insa stupoare, creditul meu nu este suficient.

Practic, Wizzair m-a taxat pentru faptul ca m-a facut sa astept. E ca si atunci cand stai la coada la film, atunci cand ajungi la casa afli ca nu mai sunt locuri, insa trebuie sa platesti o taxa pentru fieare minut in care ai sperat in spatele norocosilor ce au prins bilet. E ca si atunci cand iei trenul din Bucuresti pana in Timisoara, in loc de 12 ore faci 18 si trebuie sa platesti cele 6 ore in plus, petrecute in tren…Absurdistan, vorba Adei Milea.

Va incurajez sa va povestiti intamplarile cu wizzair. Sunt convins ca aveti si sunt convins ca nu sunt putine. Intre timp, daca vreti sa zburati ieftin, exista Ryanair si Vola ( Click pentru a intra) . Ryanair sunt elvetieni, au preturi mici si pana acum nu m-au dezamagic iar Vola este un fel de doua feluri: o shaorma cu de toate in care gasesti vacante ieftine si scumpe, bilete de avion, sfaturi si alte alea, toate pentru turism. Avantajul este ca daca ai o problema, vorbesti cu ei, nu direct cu compania aeriana iar rezultatul este, de cele mai multe ori, mult mai bun.

 

One comment on “Wizzair si taxa pe asteptare”

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: