De ce claxoneaza cocalarii?

Cu totii ii cunoastem si cu totii ii privim cu mila, indignare, nervi sau alte trairi duse la extrem. Sunt ai nostri cocalari, mancatori de seminte in spatele blocului, buni cunoscatori ai fenomenului fotbalistic, ai tenisului, ai politicii si ai vietii, in general. Pana la urma, toti au absolvit Scoala Vietii.

Unele lucruri pe care le fac cocalarii sunt de inteles: vorbitul zgomotos, manelele, hainele sclipitoare, Abibas, Mike si atractia magnetica pentru haur. Sunt valori invatate in scoala vietii. Ceea ce ma depaseste este modul in care cocalarii folosesc claxonul. Eu stiam ca elementul zgomotos al masinii are un singur scop: avertizarea in cazul unui eventual pericol. Plimbarile pe strazile din Bucuresti imi contrazic convingerile. Astfel, vin cu o intrebare:

De ce claxoneaza cocalarii?

  • Claxonul dupa gagici. Esti cocalar, esti in masina si pe trotuar observi o gagica atractiva. Primul instinct pe care il ai este sa claxonezi. De ce? Ce asteptari ai de la o astfel de actiune? Exista feromoni in zgomotul claxonului care o fac sa alerge pana la urmatorul semafor si sa ti se dedice in toata splendoarea? Crezi ca iti va nota numarul masinii si te va cauta innebunita pentru ca esti singurul mascul feroce care i-a dat un semn? Este claxonul un sunet de imperechere? Sau poate ca claxonul combinat cu moaca lui Arsenie Boca de pe bord are capacitatea de a face o minune si de a o teleporta pana pe bancheta din spate. Ma indoiesc serios ca a reusit cineva sa agate claxonand, fluierand sau scotand alte sunete de imperechere. Poate ca la specia cocalareasca functioneaza..
  • Claxonul la semafor. Stai la semafor. Este rosu. Mai sunt 3, 2…claxon, 1 secunda pana se face verde. Evident, cel din spatele tau este un cocalar. Ce este in mintea lui? Presupune ca toti cei care sunt primii la semafor sunt orbi? Ar fi o coincidenta dubioasa. Poate ca a vazut un pokemon pe semafor sau poate ca pur si simplu iubeste sunetul propriului claxon ( seamana putin cu zbieretele de dor si jale ale lu’ Guta).

Sau, poate ca toata nebunia cu claxonul este un flash mob muzical ratat, in incercarea de a participa la Hitul Zilei amintit la un moment dat de Chirila intr-o melodie.

Voi de ce credeti ca se claxoneaza? Au vreo lagatura berea ieftina, maneaua, semintele, Bmw-ul cu volan pe dreapta si ajutorul social cu asta?

One comment on “De ce claxoneaza cocalarii?”

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: