5 taxe pe care ar putea sa le introduca Wizzair in viitorul apropiat

Sunt putin frustrat, iar principalul motiv al frustrarii mele este Wizzair, o companie cu care zbor de ceva ani. Evident, motivul pentru care zbor cu ei este pretul mic al biletelor de avion. E atractiv sa dai 100 de lei, dus – intors pana la Milano, nu?

Da! Nu mai este atat de atractiv in momentul in care ti se baga pe gat costuri suplimentare care in mod normal nu ar trebui sa existe. De vreo 2 ani, cei de la Wizzair profita de proprii pasageri si ii pune la cheltuieli suplimentare, santajandu-i. Cred ca santajul este cel mai potrivit cuvant care sa defineasca tehnicile de vanzari ale ungurilor.

Care sunt cele mai uzuale tehnici de santaj Wizzair?

  • Te costa 10 lei sa urci in avion, dar 100 de lei sa iei cu tine un bagaj. De cateva luni, bagajul clasic, ala de 55 x 40 x 25, sau care or fi dimensiunile, a trecut de la statutul gratuit la statutul de platit. Daca vrei doar biletul de avion, pregateste-te sa ai cu tine doar un rucsacel cu doua tricouri in el.
  • Te costa sa stai langa persoanele cu care mergi. Daca ai tupeul sa iti faci checkin fara a plati pentru locuri, Wizzair intelege ca vrei sa stai departe de persoana cu care esti si face niste permutari de gradul N prin care unul sta la locul 11 C si altul la 30 E. Nu ca 11 B sau 30 D nu ar fi libere. Pur si simplu, alea costa in plus!
  • Te costa sa vorbesti cu ei. Daca ai intrebari si vrei sa ii suni pregateste-te sa platesti 60 de  eurocenti pe minut. Partea faina e ca platesti si pentru minutul de asteptare pana iti raspund. Asta inseamna sa fii smecher.

Care sunt taxele care preconizez eu ca o sa apara in viitorul apropiat la compania maghiara?

  • Taxa pe aer. La 10 000 de metri altitudine nu exista aer. Aerul este furnizat prin bunavointa Wizzair. Poti sa zbori cu 30 de lei pe segment, insa daca vrei sa respiri te costa inca 100 de lei.
  • Taxa pe coborarea din avion. Poti urca, dar nu poti cobora. Daca nu vrei sa imbatranesti in avion, te costa 300 de lei. Cel mai probabil vei afla de taxa atunci cand esti la 10 000 de metri altitudine.
  • Taxa pe stat jos. Wizzair va fi prima companie de maxi – taxi aerian. S-au ocupat toate locurile? Exista locuri in picioare. Culoarul este destul de lung,
  • Taxa pe WC. Usile de la WC-uri se vor deschide cu fise. La fel si butonul de tras apa. Se va activa tot cu fise. Daca nu tragi tu apa, cu siguranta o trage ala care vine dupa tine..
  • Taxa pe Greutate. Pretul ala mic pe care il afiseaza ei in reclamele TV, reclamele de pe Youtube, Google si toate site-urile pe care te uiti este doar pentru cei care au pana in 55 de kg. O sa scrie acolo, undeva, cu *… Fiecare kg in plus cost 1 euro. Cine te pune sa fii gras?

Inspiratia mea s-a evaporat, dar cu siguranta reprezentantii Wizzair au o doza infinita de inspiratie si de metode prin care sa stoarca cativa euro de la pasageri.

 

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: