Canepa este mai mult decat Marijuana

Societatea contemporana, in cea mai mare parte a ei, a stigmatizat canepa si a asociat-o cu drogurile periculoase. Trecand peste faptul ca drogul realizat din canepa nu este nici pe departe la fel de periculos ca altele, nici macar la fel de periculos ca tutunul, aceasta planta face mult mai mult decat sa trezeasca euforie in mintea celor care o fumeaza. Canepa este folosita din cele mai vechi timpuri si in anumite domenii medicale sau casnice se poate spune ca este cu adevarat miraculoase.

Recent am descoperit un magazinas care vinde produse de canepa, HempWorld.ro, pe numele sau si am aflat cu stupoare ca problemele pe care le intampina in ceea ce priveste promovarea sunt uriase, pentru ca majoritatea celor care aud de canepa o asociaza cu Marijuana, inclusiv Google sau Facebook. Tocmai de aceea, m-am gandit ca este timpul pentru o mica lectie de istorie si de ce nu, de botanica 😀

Ce este canepa?

Canepa sau Canabisul, asa cum este numita de specialisti, este una dintre cele mai usor de valorificat plante de pe planeta. Din ea se pot face funii, substante medicinale, substante cosmetice, materiale de constructii si chiar combustibili. Atat semintele, cat si tulpina sunt extrem de flexibile in ceea ce priveste utilitatea iar expertii in nutritie considera ca un consum regulat de seminte de canepa poate sa asigure toate proteinele, grasimile si vitaminele necesare corpului pentru a supravietui.

De cand este folosita canepa?

Nu se stie cu exactitate, insa se stie ca se folosea in Mesopotamia acum peste 10 000 de ani. Chinezii, Taiwanezii si o multime de alte civilizatii istorice au folosit produse din extract de canepa sau produse realizate chiar din planta in medicina, alimentatie si constructii. De-a lungul istoriei au fost o multime de oameni care au adoptat aceasta planta si putem spune fara nicio retinere ca in decursul intregii istorii, canepa a fost folosita pe toata suprafata de pamant locuita de oameni.

De cand nu mai este folosita canepa?

Istoria a luat o turnura nu tocmai benefica pentru consumatorii de canepa in secolul XX, atunci cand din ce in ce mai multe organizatii americane au inceput sa militeze pentru interzicerea alcoolului si a cannabisului. Se crede ca aceste organizatii au fost sustinute puternic de producatorii de petrol, dar si de producatorii  de tutun, iar rezultatul a fost unul cat se poate de clar: in 1925 s-a interzis importul de canepa in Statele Unite iar ulterior, din ce in ce mai multe state au adoptat aceasta decizie.

Prezentul vine cu anumite surprize si cu un numar in crestere de state care legalizeaza canepa. Este un proces anevoios, insa. Totusi, produsele obtinute din seminte de canepa sau din planta matura nu sunt interzise si sunt excelente, dovada fiind Hempworld.ro. Daca ai incredere in istorie si vrei sa descoperi beneficiile acestei plante, este locul perfect de unde sa incepi.

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: