Nu am fost niciodata intr-un hotel de gheata si ma bate gandul sa incerc experienta

Unul dintre planurile pentru noul an este de a incerca din ce in ce mai multe experiente noi si de a calatori foarte mult. Mi-am programat cateva vacante sau mini vacante pentru 2019, insa nu am reusit sa programez experiente foarte inedite. Imi face cu ochiul ideea de parapanta, de asemenea, as vrea sa incerc diverse sporturi acvatice precum snorkelingul si ceea ce am gasit extrem de interesant, este cazarea intr-un hotel de gheata.

Partea buna este ca exista unul nu foarte departe: la Balea Lac si mie unul mi se pare una dintre cele mai interesante atractii turistice de pe mapamond.

Ceparticularitati are hotelul de gheata?

  • Este reconstruit in fiecare an. Din 2005 este reconstruit an de an si este realizat integral din blocuri de gheata extrase din Balea Lac. Partea faina este ca exista intotdeauna riscul ca anul viitor sa nu mai fie construit, asadar nu este niciun moment mai bun decat acum pentru a-l vizita.
  • Un bloc de gheata cantareste aproximativ 70 de kg, dovada clara a faptului ca pentru constructia hotelului se depune un efort considerabil. Zeci de artisti ai ghetii lucreaza aproape constant timp de o luna pentru a construi minunatia.
  • Pe langa cazarea la gheata, poti face si alte lucruri: snowmobile, rafting sau tubing.
  • Hotelul este unul cat se poate de complet, incluzand si o biserica de gheata sau un restaurant de gheata.

Ceea ce este interesant este faptul ca temperatura din hotel se mentine la – 2 grade Celsius, adica este cel putin suportabila, in conditiile in care temperatura de afara scade adeseori sub -15 grade Celsius.

Desi stiam de acest hotel de gheata inca din momentul in care a aparut, imi pare rau ca nu am ajuns sa il vad mai repede, insa 2019 sper sa fie un an cu succes in acest sens. Pentru ca tot am ajuns la capitolul dorinte pentru 2019, sunt curios care sunt locurile pe care vreti sa le vedeti sau activitatile pe care vreti sa le faceti in acest an care se anunta a fi cel putin interesant?

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: