Mancare sanatoasa si arta gatitului, de la origini pana la mine in bucatarie

De-a lungul a zeci de mii de ani bucataria a evoluat. Daca Revolutia Cognitiva i-a gasit pe Homo Sapiens preparand carne la foc si culegand tot felul de fructe din copaci, Revolutia Industriala a dat startul unei adevarate forme de arta in care culorile, gusturile si mirosurile se imbina perfect, intr-o farfurie eleganta.

Imi place bucataria in toate formele ei. imi place sa gatesc si imi place si mai mult sa mananc, iar pozele cu mancare pe care le gasesc pe internet nu fac altceva decat sa dea nastere unor mici monstruleti in stomacul meu, care nu fac altceva decat sa ceara.

Din pacate, alimentarea monstruletilor alimenteaza si valoarea afisata de cantar, lucru care m-a facut sa caut culori si gusturi in farfurii sanatoase. Asa am descoperit site-ul www.alfredkitchen.ro, pus pe picioare de un pasionat care a investit ceva timp si bani in pasiunea lui. Este locul unde am gasit cateva preparate de-a dreptul delicioase, cu care mi-am uimit sotia si prietenii :D. Ceea ce este de-a dreptul incantator este faptul ca sunt echilibrate din punct de vedere caloric, asadar, respectand cu strictetele retetele de aici le pot da monstruletilor din stomac activitate si in acelasi timp pot pastra cantarul la valori cat de cat normale.

Mai trisez cateodata si vizita in supermarket ma gaseste nepregatit, asadar, sunt convins destul de usor de preparatele colorate de pe rafturi. Totusi, incerc sa respect cateva reguli care, cred eu, ma ajuta sa mananc sanatos:

  • Folosesc retete colorate care contin multe legume si carne proaspata;
  • Nu ma zgacesc atunci cand vine vorba despre condimente;
  • Ma asigur ca fiecare farfurie de mancare are exact cantitatea de vin sau de bere care poate face monstrul

Ceea ce este cert este ca sunt intr-un plin proces de a incerca sa mananc mai sanatos, iar acest proces este ajutat din plin de alfredkitchen.ro. Daca aveti si alte site-uri interesante despre bucatarie, care mizeaza pe mancare sanatoasa,nu va zgarciti sa le treceti in comentarii.

 

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: