Vrei succes? Dormi bine!

Sunt o persoana total dezorganizata : imi arunc hainele peste tot, mananc la ore dubioase ( poate este motivul pentru care am cu vreo 20 de kg mai mult decat ar trebui sa am ), lucrez ba 1 ora pe zi, ba 15.Practic, nu fac nimic cu o organizare nemteasca. Sunt constient de problema, incerc sa o rezolv, insa nu imi iese intotdeauna. Ce am observat insa, este ca daca dorm noaptea bine si prind orele alea de somn, intre 10 si 2, totul pare mai clar iar productivitatea este mai mare.

De regula, lucrez noaptea si obisnuiesc sa dorm pana la 12-1. Saptamana trecuta insa, in urma unor activitati sportive ceva mai intense, am tras pe dreapta la ora 10 si m-am trezit la 6 intr-un mod cat se poate de natural. Rezultatul : o zi in care am fost bine dispus, am lucrat mai mult ca niciodata si  am reusit sa descopar sau sa redescopar racoarea diminetii.

De ce va spun toate astea?

Pentru ca obisnuiesc sa mai scriu articole de dezvoltare personala, subiect de care sunt destul de atasat, insa tot timpul neglijez somnul. Cu toate astea, este, de departe, cel mai important. Este mai important decat alimentatia, mai important decat organizarea si mai important decat sportul. Dormim o treime din intreaga viata, iar asta spune ceva .

Cum faci sa ai un somn perfect?

Pe langa adoptarea unor ore de somn cel putin decente ( ideal intre 22:00 si 6:00) , este bine sa ai o calitate sporita in tot ceea ce tine de pat. Perne, saltele, lenjerii, somiere si absolut fiecare element care intra in contact direct cu corpul tau. Materiale antialergice, sustinere buna pentru spate, culori placute…toate trebuie sa fie prezente. Este adevarat ca un pat poate sa fie o investitie insa poti gasi un Outlet pentru pat  de unde sa iei totul de-a gata, fara prea mare efort financiar. Pana la urma, chiar si in cazul unei investitii mari, trebuie sa te gandesti ca investesti in sanatatea ta pe termen lung, asadar, merita toti banii.

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: