Romani saraci prin propria alegere

Iubesc Roamnia, motiv pentru care am ramas aici si incerc sa dezvolt o afacere care sa aduca bani in tara. Ceea ce nu iubesc atat de mult este atitudinea romanilor, care isi plang in fiecare zi de mila, ca si cand ar trai in conditii inumane si rememoreaza epoca de Aur intr-o aura de-a dreptul si de-a dreptul luxurianta.

Nu zic ca toata lumea traieste bine, nu zic nici macar ca 10 % din romani traiesc bine, insa ceea ce zic este ca se traieste mai bine, sau din ce in ce mai bine. Orice Gigel de la coltul blogului are bani sa isi cumpere o bere, isi permite sa isi plateasca un abonament la internet, un abonament la cablu, o cartela de telefon si sa aiba un smartphone. Acest lucru imbunatateste foarte mult calitatea vietii, deoarece exista informatie, iar cu informatia poti sa devii bogat.

Este adevarat, multe dintre acestea nu existau pe vremea lui Ceausescu, dar cu siguranta, informatia care exista, nu era destinata publicului larg. Asadar, din punctul meu de vedere, se traieste mai bine.

O alta dovada concludenta ca se traieste mai bine este faptul ca fiecare persoana isi poate contura mult mai bine personalitatea, incepand de la imbracaminte si terminand cu piesele de mobilier si chiar cu constructiile. Atunci cand intri intr-un apartament nu mai gasesti aceleasi dulapuri, aceleasi mileuri si aceiasi pestisori de sticla, ci gasesti o farama din personalitatea fiecarui om. Gasesti mobilier la comanda, incaperi ornate cu mai mult sau mai putin gust si numeroase lucruri unice. Este adevarat, nu gasesti intotdeauna bani, insa cea mai importanta bogatie este faptul ca esti liber sa faci, sa porti, sa mananci si sa ai ce vrei.  Esti liber si sa fii sarac, iar multi se complac in aceasta libertate, asteptand sa le ofere cineva, ceva.

Nu, nu va va oferi nimeni nimic, sau daca va va oferi, va va oferi strictul necesar. Patronul nu va da niciodata mai mult decat un salariu minim sau mediu, statul nu va oferi mai mult decat este necesar pentru un vot in plus iar Dumnezeu ofera, dar nu baga si in traista. Solutia este sa te lupti si sa gasesti solutii proprii.

Asadar, daca vrei sa te bucuri de viata, respecta 3 lucruri mari si late:

  • Invata, deoarece orie informatie iti este pusa pe tava;
  • Munceste eficient. Nu munci ca prostul 8 ore pe zi si gaseste solutii sa fii din ce in ce mai productiv;
  • Contureaza-ti personalitatea! Nu copia pe nimeni, ci incearca sa inveti de la fiecare cate ceva, pentru a-ti crea propriul stil.

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: