Idiotii care investesc in masini si telefoane

idiotii

Intotdeauna mi s-a parut ca partea asta financiara este cat se poate de interesanta. Nu neaparat pentru ca imi doresc foarte multi bani ( imi doresc, dar nu asta este punctul discutiei ) ci pentru ca modul in care atragi banii este ca un joc. Stii sa joci? Perfect, vei avea o vila, o piscina si un avion la usa casei. Nu stii sa joci, ti-e frica sau pur si simplu nu ai chef? Perfect, vei locui intr-o garsoniera intreaga viata.

Pornind de la partea financiara, intotdeauna mi-a placut sa analizez oamenii . Este placut sa ii analizezi pe aia bogati si destepti, insa este si mai placut sa ii analizezi pe idioti, care vor sa fie bogati, insa ajung sa fie din ce in ce mai saraci.

Idiotii care investesc in masini si telefoane

Una dintre categoriile de idioti care imi plac cel mai mult este cea reprezentata intr-un numar foarte mare de persoanele care ar da orice pentru un iPhone sau pentru o masina cool. Vedem zi de zi pe strada masini de zeci de mii de euro si barosani care vorbesc la telefoane ce ajung si ele la pragul de 1000. Putini dintre ei si-au achizitionat aceste bunuri cu banii in mana doar pentru simplul fapt ca au avut multi bani, nu au avut ce face cu ei si s-au gandit ca le-ar prinde bine o masina de lux.

Nu, majoritatea celor care investesc in astfel de bunuri o fac cu bani luati de la banca, pentru care platesc dobanzi usturatoare care ajung sa fie de peste 100% pana la finalul perioadei de creditare.

Te intrebi de ce sunt idioti?

Simplu: pentru ca pierd de doua ori bani:

  • Pierd banii pe care ii dau pe dobanda, care nu sunt deloc de neglijat;
  • Pierd valoarea bunului achizitionat. Nu iti inchipui ca un BMW din anul 2015, cumparat cu 100 000 de euro va fi vandut cu 100 000 peste 5 ani. Nu! Va fi vandut cu 50 000! In schimb, tu platesti 220 000 pentru el! Acelasi lucru este valabil si pentru telefoane, insa, evident, la o scara mai mica.

Astfel, se ajunge la situatii cu adevarat neplacute, in care idiotii raman fara bani , fara mancare, fara haine si fara case.

Care ar fi solutia mai buna?

In loc sa iei credit pentru o masina, mai bine cu banii pe care i-ai da pe rata iti iei in fiecare luna cate o bijuterie din aur, platina, diamante, etc. Poti sa ii iei iubitei un inel de logodna foarte scump ( daca stii ca o sa stai cu ea toata viata ). Valoarea lor nu scade, ba chiar creste in perioade nasoale din punct de vedere financiar. Este adevarat, nu vei avea chiar acum masina visurilor tale, insa peste 2-3 ani s-ar putea sa ai bani sa o cumperi cash…fara dobanzi, fara stres, fara pierderi..

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: