ProTV taie din filme

Din cand in cand, atunci cand nu stau cu nasul in calculator, ma mai uit la televizor. Nu am prea multe programe pe care se opreste butonatul, unul dintre ele fiind ProTV. Din gloata de televiziuni unele mai proaste decat altele, acest post este superior. Pe langa emisiunile proaste,  precum pariu cu viata, ofera si anumite show-uri decente sau chiar excelente. Sunt de-a dreptul incantat ca o sa aduca Survivor in Romania (Sper din suflet sa o faca intr-un mod cat mai apropiat de original)

Eh, in seara asta am ramas in fata televizorului pentru ca la ProTV era filmul ” Cartea lui Eli” , un film care, la vremea lui, m-a impresionat. Ceea ce m-a impresionat si mai tare insa, este faptul ca cei de la mai sus amintita televiziune au taiat din film . Pur si simplu, au mancat cel putin vreo 3 sevente de cateva secunde.

Care o fi motivul?

Din cate mi-am dat seama, este vorba despre violenta. Au fortat un film cu anumite scene de violenta la ora 20:00 si a-au hotarat ca ar fi cazul sa taie scenele.

Sau, poate ca era necesara o incadrare in program.

Care este problema la acest lucru ?

Consider ca este vorba despre cenzura. Nu poti taia din opera unui om doar pentru ca asa crezi ca este corect. Pur si simplu nu poti! Nu vreau sa imi amintesc de vremurile in care pasaje din carti erau schimbate total sau chiar eliminate pentru ca nu erau acceptate de anumiti conducatori . Nici nu pot sa imi amintesc, pentru ca nu eram nascut atunci, insa chiar si imaginile formate din franturi de povesti si din documentare, filme si carti ma sperie ingrozitor.

Ce ar fi putut face Protv-ul?

Ar fi putut da filmul ceva mai tarziu. Nu intra in niciun conflict cu CNA-ul si ma facea pe mine fericit. Nu stiu cati altii au observat lipsurile din film, insa pentru mine, sincer, a fost o mica lovitura in imaginea pe care mi-am facut-o despre postul de televiziune. In rest, rock on! Imi place ca aduc filme din ce in ce mai noi, imi place ca incearca reality show-uri care au facut istorie peste ocean si imi place ca inca pastreaza un plus de calitate fata de alte posturi! Totusi, Jos Cenzura!

One comment on “ProTV taie din filme”

  1. In seara aceasta, conform sitului cinemagia, se taie nemaitinand cont de reclame, 8 minute din filmul Hobit. Chiar daca s-ar vrea ca un mai mare numar de persoane sa se uite la un film, fiindca se taie din el si astfel stiu amandoua partile, filmul trebuie lasat ca in cele scrise in onoffline si cei care nu vor sa se uite, sa nu o faca. Ca oricum cu audienta unei televiziuni e o minciuna, nu este ca la un grup de oameni expusi la o boala si care iese de cele mai multe ori un rezultat pozitiv sau nu prin sondanje. Ar trebui intrebati toti care se uita la televizor.

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: