Pleci din tara sau ramai? ( sondaj)

Exista doua categorii de oameni din ce in ce mai bine conturate in tara asta: Cei care se bucura la cresterea pensiilor si a salariilor, considerand ca au luat cele mai intelepte decizii si cei care se asteapta la ceea ce este mai rau, stiind ca ei urmeaza sa plateasca acea crestere. Din fericire pentru cei din urma, exista o solutie logica, rapida si eficienta: emigrarea. Anglia, Germania, Spania, Italia sau chiar Ungaria si Bulgaria par a fi optiuni ceva mai bune pentru toti cei care muncesc.

Tot din fericire si tot pentru cei din urma, chiar daca primii au capacitatea de a lua decizii politice, nu au capacitatea de a lua deciziile in legatura cu ceea ce se va intampla in tara in viitor. Explicatia este simpla: conform statisticilor, cei care au votat PSD la alegerile parlamentare sunt bugetarii, pensionarii, cei care lucreaza pe salarii minime sau cei care nu lucreaza delor. Evident, exista exceptii.

De partea cealalta, cei care nu au votat PSD sunt cei care au mici afaceri sau mari afaceri, cei care au studii superioare si in general platesc taxe catre stat, cu exceptiile de rigoare.

Exercitiu de imaginatie

Presupunem ca toti cei din urma sunt razbunatori si aleg sa plece din tara. Pentru ei, lucrurile pot fi extrem de bune: cariera ok, bani mai multi, tari mai civilizate. Pentru cei ce raman, lucrurile pot fi proaste sau bune, in functie de deciziile pe care le iau.

  1. Decid sa traiasca asa cum au facut-o pana acum rezultand ca vor muri de foame, deoarece in scurt timp nu va mai avea cine sa le plateasca facturile, mancarea si toate cele;
  2. Gasesc solutii, devin antreprenori, incep sa munceasca si aleg un sistem politic care avantajeaza mediul de afaceri si munca, in general, caz in care totul va fi bine pentru toata lumea iar cei care au plecat vor avea unde sa se intoarca.

Concluzie

Concluzia este simpla. Daca nu ai votat PSD si esti dezamagit de cum s-au rostogolit lucrurile, nu ai de ce sa fii trist.

Lasa deoparte politica, ciorbele, protestele si chestiile gri si naspa din tara! Detaseaza-te pentru urmatorii 4 ani si vezi, ca un spectator, ce se intapla!

Pentru tine lucrurile nu au cum sa mearga prost. Ai capacitatea de a lua decizii intelepte! Ramane intrebarea: vrei sa le dai o lectie celorlalti? Uneori, pentru a invata un copil sa inoate cel mai bine este sa il arunci in apa adanca. Esti dispus, asadar, sa emigrezi?

[socialpoll id=”2411744″]

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: