Nu ma deranjeaza ca suntem prosti, ma deranjeaza ca suntem umili si prosti!

Stiti toti noutatile. PSD este partidul al mai tare din parcare si va fi la guvernare pentru 4 ani. Nu este cea mai buna optiune pentru mine, mi se pare ilogica, dar este o optiune buna pentru 4 milioane de romani. Asta inseamna ca pe undeva, eu gresesc, nu?

M-am resemnat, asadar. Pana la urma, ma descurc in orice sistem politic si nu ma afecteaza atat de tare o decizie proasta, atata vreme cat am optiuni. Da! Sunt egoist!

Nu ma pot resemna cu ceea ce vad in filmuletul de mai jos. Vizionare placuta si ne auzim ceva mai jos!

L-ati vazut? Ce concluzii putem trage din el? Pentru mine concluzia este simpla si trista. Cel mai probabil, acei amarati de la coada fac parte din cei 4 milioane de votanti PSD. Ma intriga rau, dar rau, umilinta la care se supun pentru o sticla de ulei, niste zahar si niste orez. Atat de rau incat mi se intuneca vederea de la nervi. Cum am ajuns sa ne umilim in halul asta?

O sa ziceti ca sunt oameni saraci si ca sunt eu omul rau.

Da, sunt oameni saraci, dar nu intr-atat de saraci. Este o tanti acolo care zice ca impreuna cu sotul are un venit lunar de 1500 de lei. Fac presupuneri, dar :

  • Nu cred ca plateste chirie;
  • Nu plateste mai mult de 50 lei lunar pe curent;
  • Nu plateste mai mult de 200 de lei lunar pe intretinere;
  • Sa zicem, prin absurd, ca da 500 de lei pe pastile.

Raman 750 de lei pentru alimente, adica 27 de lei, cu aproximatie. Sunt bani cu care iti permiti o sticla de ulei, un kg de carne, o punga de orez si vreo 2 kg de fructe. Nu trebuie sa te umilesti in halul asta!

Mai spune tanti ca este handicapata si ca nu poate merge. Imi pare rau pentru ea, dar are maini! Daca vrea sa faca ceva, poate sa croseteze.

Restul de oameni imi par bine imbracati, probabil ca au o casa si o pensie. De unde vine umilinta asta? De ce ne inghesuim la cozi, in ploaie, pentru a primi ceva de care nu avem nevoie? De ce preferam sa ni se dea, decat sa iubim sa muncim? Da, probabil ca 5% dintre cei care iau ajutoare sociale, chiar au nevoie de ajutoare sociale. Sunt oameni cu ghinion in viata, bolnavi si saraci. Restul?

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: