De ce Mos Craciun este un nesimtit?

Mai ales cand eram copii, il asteptam cu o nespusa nerabdare si chiar ii scriam poezii, scrisori sau, cei mai talentati in  bucatarie, ii pregateam prajiturele. Este vorba despre Mos Craciun, acel nene batran, care in lipsa costumului rosu si a fetei zambitoare ar parea un homeless alcoolic.

Il iubim pe Mosul, insa la o analiza la rece, putem trage cu usurinta concluzia ca este un mare nesimtit.

De ce este Mos Craciun nesmtit?

Imi sustin afirmatia prin cateva dovezi cat se poate de clare. In primul rand, este o persoana materialista. Nu pentru ca si-ar dori ceva material, ci pentru ca recompensele lui pentru copiii cuminti sunt materiale. Pai, este frumos asa? Ii invatam pe cei mici ca trebuie sa fie cuminti doar atunci cand vor sa primeasca un X-Box sau o tableta?

Un alt motiv este faptul ca incalca legea. Cine patrunde pe un horn, sau pe geam, in miez de noapte, fara sa fie simtit. Evident, hotii, alaturi de Mos Craciun. Este adevarat ca intra pe horn pentru a lasa ceva, insa nu este o scuza! Poate sa bata si el, ca tot omul, la usa.

Dupa ce ca intra in casa, fara sa te anunte, mai este si un ciudat care se uita la copii atunci cand dorm.

Nu in ultimul rand, Mos Craciun este un adevarat impostor. Pana la urma, toata sarbatoarea Craciunului il aduce pe el in centrul atentie, cand de fapt, cel sarbatorit este Iisus.

Pai, este frumos, Mosule? Ai face bine sa imi aduci ceva extraordinar, ca daca nu, sunt al naibii de suparat!

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: