Zapada a luat autoritatile prin surprindere..

Surprinzator! Data de 26 decembrie 2014 a venit cu un eveniment inedit, care a trezit autoritatile din hibernare: zapada. Daca iarna a inceput intr-un mod cat se poate de placut si linistit, cu drumuri uscate, soare cu dinti si multe grade Celsius pe plus, iata ca Mos Craciun si-a cerut drepturile si le-a primit: zapada in ziua de Craciun. Este adevarat, nu a fost in prima zi, insa a doua zi de Craciun este la fel de buna cu zapada.

61459461

Cei fericiti au fost, evident, copiii si unii parinti nostalgici dupa propria copilarie. Cei tristi, ca intotdeauna, au fost cei care conduc marile institutii ale statului. Acestia au fost surprinsi de fulgii de zapada din Decembrie si au avut scuze foarte convingatoare pentru ca nu au scos utilajele tocmai la timp Dom’ne, noi am vazut soare si ne-am gandit ca nu mai e nevoie de motorina de pe tractoarele cu pluguri. Asadar, am folosit-o pe unde am stiut mai bine, sa nu se evapore. Acu’, ca a venit zapada, a trebuit sa luam bani de la buget pentru alimentare, iar birocratia e de vina, pentru ca a durat”

 

Astfel, sarbatorile au decurs normal, mai un accident de masina, mai un blocaj in trafic, mai o injuratura, mai un batran alunecand pe gheata. Puse in rama, toate creaza traditiile noastre, alaturi de sarmale, cozonaci si alte alea, asadar, le primim cu drag in fiecare an si ne obisnuim cu ele. Doar suntem niste conservatori si nu ne plac prea mult schimbarile :).

Va doresc totusi, un an nou plin de fericire, cu multe schimbari in bine si sper ca la anul, traditiile sa se schimbe si ele!

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: