Oare Therme Bucuresti nu are camere de supraveghere?

In ultimele 2 zile am tot citit despre niste tigani dezamagiti de serviciile Therme Bucuresti, noua fita aparuta in zona capitalei, care le permite pitipoancelor sa isi faca selfie-uri la plaja chiar si atunci cand sunt -25 de grade Celsius afara. Tiganii sustin ca au fost dati afara pe nedrept din paradisul Bucurestean ( Sau mai exact Balotestean ) in timp ce bodyguarzii sustin ca acestia nu au respectat regulile de ordine interioara si ca au avut motive intemeiate sa le faca vant.

Daca ar fi sa fim corecti, nu am lua partea niciunei tabere. Da, tiganii sunt cum sunt, insa nici cu badiguarzii care pazesc cluburile si localurile nu mi-e rusine. Nu stiu daca cei de la Therme or fi ceva mai rasariti. Intrebarea mea este : Oare in investitia de 50 de milioane de euro, nu au fost incluse si niste amarate de camere de supraveghere? Se gaseau pe Sekurit.ro la preturi decente si puteau rezolva problema. Din punctul meu de vedere, orice afacere de acest gen trebuie sa fie dotata cu tot ceea ce inseamna securitate si nu, nu vorbim aici de bodyguarzi, ci de o securitate impartiala. Niste camere de supraveghere nu mint si daca sunt bine dotate pot aduce beneficii tuturor participantilor la conflicte ( sau cel putin celor care au dreptate):

  • Pot filma pe timp de noapte. Chiar daca ar fi venit tiganii la ora 1 noaptea, camerele i-ar fi putut surprinde cu usurinta, pentru ca majoritatea sunt dotate cu infrarosu si chiar cu senzori de miscare;
  • Pot ” asculta ” ceea ce se vorbeste. Da, exista chiar si camere care inregistreaza audio, asadar, un conflict verbal poate sa fie deslusit cu usurinta.
  • Pot fi montate oriunde. Nu exista o scuza in faptul ca afara sunt -25 de grade, sau -30 sau chiar -50. Camerele de supraveghere functioneaza corect si la temperaturi deosebite. Evident, pentru asta trebuie sa fie bine alese.

Cert este ca, pentru o suma modica, tot Therme-ul putea fi dotat cu un paienjenis de camere care sa vada tot ceea ce se intampla. Nu am fost inca in minunata locatie din Balotesti, insa presupun ca exista camere de supraveghere. Intrebarea este, daca tot este ditamai conflictul si daca tot nu se poate gasi o rezolvare, de ce nu se consulta camerele? Poate ca familia de tigani chiar are dreptate si nu a facut nimic ( exista si cazuri fericite ) sau poate ca florariile lor au platit bine pentru o spaga.

Eu nu imi dau cu parerea, insa ceva e putred la mijloc si parca nu as vrea sa ajunga stirea in afara, deoarece nu ma atrage ideea de a fi numiti rasisti, dar parca nici nu as vrea sa se faca nedreptate unor oameni, indiferent ca sunt ei tigani sau nu. Pana la urma este vorba despre oameni. Asadar, unde sunt camerele de supraveghere?

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: