Muzica romaneasca, evolutie sau involutie ?

Citeam deunazi postarea suparata a unei proaspete mamici, nemultumita de faptul ca un pustiulache nesimtit se plimba prin parc ascultand ” Ramai cu Ma-ta “. Vai, dar unde am ajuns? Ce muzica de cacat! Ma-ta, sunt beata, etc, etc ( Nu mai am exemple, pentru ca nu ascult foarte multa muzica romaneasca ). Ideea este ca multi au impresia ca muzica de astazi a ajuns intr-o stare de depravare incredibila.

Eu o sa le amintesc ca, daca  fac parte din generatia 25-35 de ani, este foarte probabil sa fi ascultat si sa fi fredonat cu patos refrene precum : ” Suzana, mi-ai furat banana” ” Jimmi, Jimmi, iubesti fetitele-n bikini”, “Dau la pompa, daca fata a mai slabit ” sau ” Pe mine ma cheama Sorel, sunt baiat ciumeg si am capul chel”. Ideea e ca, din punctul meu de vedere, muzica romaneasca a evoluat dintr-o stare de penibilism dus pana la extrem intr-o stare de …whatever. Nu avem cea mai inteligenta muzica, dar exista exceptii care suna bine si partea buna este ca multe ajung si peste granite.

Da, baietasul ala care asculta ” Ramai cu ma-ta” e un cocalar nesimtit, pentru ca nu se asculta muzica la boxe pe strada, la fel cum nu se arunca chistoace de tigari, nu se mananca seminte si nu se fac o multime de lucruri. Din punctul asta de vedere, am involuat, educatia cunoscund un regres abrupt. Nu de muzica ar trebui sa ne facem griji…..

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: