Am fost in excursie in Veliko Tarnavo. Ce mi-a placut si ce nu?

Am tot auzit lucruri de bine despre Veliko Tarnavo, un oras medieval din Bulgaria comparat, pe buna dreptate, cu orasele noastre medievale. Curiozitatea de a merge imi era starnita de mult, insa pana saptamana aceasta nu i-am dat frau liber.

Ceea ce m-a convins a fost o excursie organizata de cei de la CISTour, cu doar 70 de lei, dus – intors. Da, stiu ca ma certati in gandul vostru si imi spuneti ca tot ceea ce este ieftin este prost. Nu ma gandeam, totusi, ca ai cu ce sa dai gres la o simpla plimbare.

Excursia trebuia sa plece la 7 din Bucuresti, sa treaca putin pe la o manastire, sa mai treaca putin printr-un satuc si sa se incheie intr-o descoperire la pas a orasului Bulgaresc.

Cum a decurs excursia?

Am plecat, intr-adevar, la ora 7 din Bucuresti, am ajuns la vama Giurgiu-Ruse unde am stat mai bine de o ora, am ajuns la Manastirea Vasile Basarabov unde am mai stat o ora, am ajuns si in satul Arbassi unde am mai stat o ora, am mers si la cetatea din Veliko Tarnavo unde ni s-a dat o alta ora si la 15:30 am ajuns, intr-un final, in centrul orasului. Partea interesanta a fost ca doamnele ghide ne-au dat jos din autocar si ne-au oferit inca o ora sa ne plimbam si sa mancam, astfel, la 4:50, cu o intarziere asumata, eram inapoi spre Bucuresti. In ora petrecuta in Veliko Tarnavo nu am putut face altceva decat sa gasim un restaurant in care sa mancam, pe graba, in conditiile in care prepararea mancarii a durat aproximativ 40 de minute.

Ce mi-a placut la excursie?

  • Foarte ieftina;
  • S-a plecat la ora stabilita;
  • Veliko Tarnavo este un oras foarte frumos, cel putin din cate am observat in cele doua ore petrecute aici ( cetate + centru);
  • Nici celelalte obiective nu sunt de neglijat, insa nu sunt locuri pe care le-as vizita in mod normal.
  • Mancarea a fost delicioasa si ieftina. Pentru doua portii mari de mancare, doua beri si un ceai am dat echivalentul a 90 de lei. Cand spun ieftina, fac o comparatie cu preturile din centrul Bucurestiului. In provincie lucrurile stau putin altcumva.

Ce nu mi-a placut la excursie?

  • Autocarul nu a fost tocmai ok, insa mi-am asumat acest lucru platind doar 70 de lei;
  • A plouat aproape intreaga zi, lucru care nu a depins de nimeni, insa nu ne-a lasat sa ne bucuram din plin de vizita noastra;
  • Am stat mult in vama la dus;
  • Am stat foarte putin in punctul final al excursiei. Pot spune ca nu am stat deloc, asadar, nu am putut vizita la pas Veliko Tarnavo, lucru pe care mi-l doream destul de mult. Intreaga calatorie se putea prelungi fara probleme pana la ora 20:00 – 21:00 in asa fel incat sa avem timp sa ne bucuram de oras.
  • Doamnele care ne-au ghidat au incercat sa fie spirituale si sa spuna bancuri, insa nu mi s-au parut tocmai potrivite bancurile, mai ales ca in autocar erau persoane trecute bine de a doua tinerete.

Concluzii

Daca ar fi sa notez aceasta excursie, nota mea ar fi 6.

Recomand Veliko Tarnavo, insa va recomand sa mergeti in regim propriu, cu masina personala, in asa fel incat sa va permiteti sa petreceti tot timpul pe care il doriti in oras. O excursie de o zi poate sa fie extrem de potrivita pentru asta.

Nu trebuie sa schimbi foarte multi bani. Noi, pentru doua persoane am schimbat 290 de lei ( 120 de leva) si dupa ce am platit intrarea la cetate, am luat niste magneti de frigider si ceva crema de trandafiri, am cumparat o gustare mica dintr-o benzinarie si am mancat pe saturate, am ramas cu 40 de leva intacti :).

 

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: