Lenea, prostia si Romania

Suntem intr-un punct al istoriei in care putem sa fim un exemplu pentru urmasii nostri. O sa citeasca in cartile de istorie de guvernarea PSD 2016-2020 si o sa se incurajeze increzator “- Vezi ba? Se poate si mai rau! ”

Cumva, poporul asta al nostru nu este nici prost, nici lenes, insa avem incapacitatea de a folosi inteligenta si harnicia in acelasi timp. Rezultatul : Aia care sunt harnici muncesc ca prostii si aia care sunt destepti gasesc solutii sa ii pacaleasca pe primii si sa isi cultive mult prea placuta lene. Nu stiu unde sa ii incadrez pe astia, insa:

 

Se pare ca intr-un fel sau altul, exista oameni care inglobeaza in acelasi timp si lene si prostie, cat cuprinde. Daca ai picioare functionale si stai la coada, in ploaie, ca sa iei un lift pentru persoane cu handicap sau pentru mamici cu carucioare, atunci ceva este in neregula cu tine.

Pe mine, imaginea asta ma sperie cumplit. Pare o imagine a unor oameni resemnati, care si-au pus gandirea pe hold si isi asteapta inevitabilul sfarsit. Este imaginea care ma face sa inteleg de ce guverneaza niste analfabeti, de ce exista saracie in Romania, de ce sunt hartiile alea pe jos, in loc de a fi in cosul de gunoi si de ce romanii care chiar pot face ceva pentru tara pleaca departe. Este imaginea care ma duce cu gandul la o armata de zombie din filmele proaste de peste ocean. Nu in ultimul rand, este imaginea care ma face sa generalizez: Romania este o tara de prosti si de lenesi. Si nu, nu toti sunt prosti si lenesi, ba chiar am incredere ca exista mult mai multi oameni cu capul pe umeri care s-au nascut din parinti romani, insa atata vreme cat nu se duce nimeni la astia de la coada sa ii indrume catre scari si atata vreme cat nu se implica nimeni sa ii educe pe cei care voteaza PSD, putem sa fim bagati in aceeasi oala toti. O sa iasa o ciorba acra pe care o sa o soarba Dragnea la umbra unui palmier din Brazilia. Fierbere placuta!

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: