Coronavirusul nu te omoara, dar pericolele pandesc de dupa colt. Nu fi oaie! Nu te panica aiurea!

Sunt uimit de modul in care poate lua amploare panica, fara o motivatie serioasa. Da! Coronavirusul face victime si da, se transmite usor, insa exista o multime de motive pentru care nu ar trebui sa te ingrijorezi:

  1. Daca stai cuminte acasa, esti in siguranta. Nu te imbulzi in supermarketuri sa iti cumperi tone de mancare, nu sta la coada la farmacii si nu te plimba cu mijloacele de transport in comun! Nu o sa mori de foame, mai ales ca poti sa comanzi absolut tot ce vrei online.
  2. Statisticile sunt de partea ta. In China sunt 1.3 miliarde de oameni, dintre care s-au imbolnavit 80 000. Dintre astia au murit 3100 si s-au vindecat 64000. In ultimele zile, chinezii au cam castigat lupta. In Europa sunt 700 de milioane de oamaeni si pana acum sunt aproximativ 30 000 de bolnavi. Cel mai probabil apogeul o sa fie undeva la 60 000 daca se pastreaza proportiile si o sa moara 3000. Lucrurile se pot agrava si numerele pot sa creasca la 100 000, 200 000 sau 1 milion. Niciun motiv de panica, insa.  Media de varsta a celor morti este de peste 70 de ani. Bazandu-ne pe statistici, ai 0.0857% si 0.1% sanse sa iei virusul si intre 0.0025% si 0.025% sanse sa mori ( asta daca ai 60-70 de ani si se petrece cel mai sumbru scenariu). Daca esti mai tanar, norocul tau. Sansele sa mori intr-un accident de masina sunt de 0.01% si sunt permanente, deci ar trebui sa reconsideri putin pericolele.
  3. Exista sute de echipe care lucreaza in continuu pentru un vaccin. In cateva luni, cel mai probabil, acesta va fi disponibil pentru toata lumea.

Ce ar trebui sa te ingrijoreze?

  1. Blocajul financiar. Daca nu mai cheltuiesti pe nimic altceva in afara de mancare si medicamente in cantitati industriale, peste 2 luni nu o sa mai fie bani si o sa stai sa te uiti la conservele din camara in loc sa calatoresti prin tari exotice. Cumpara cat mai multe prostii, la fel ca si pana acum, doar ca incearca sa le comanzi online, nu din mall!
  2. Accidentele auto. Asa cum am amintit, ai mult mai multe sanse sa mori intr-un accident auto, mai ales in Romania unde Bmw-urile din 2002 circula aproape singure. Au pe cineva in spatele volanului, insa nu se pune daca acel cineva nu stie sa articuleze 2 cuvinte si are creierul plat.
  3. Poluarea. Aerul din Bucuresti e de 1000 de ori mai poluat decat ar trebui. Statisticile sunt ingrijoratoare si in Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara….etc. Poluarea este mult mai eficienta in a te omora si o face intr-un mod cinic: incet si dureros! Nici nu vreau sa ma gandesc la riscurile la care sunt expusi milioane de oameni. Planteaza copaci si nu te mai criza ca mori din cauza unui virus!
  4. Spitalele din Romania. Daca stai cu Coronavirusul acasa ai toate sansele sa fuga singur de plictiseala. Daca mergi cu el intr-un spital din Romania, isi face prieteni si o sa dea un party de toata frumusetea in organismul tau.
  5. Cutremurul ala mare. O sa vina! Daca in ’77 fratele lui a omorat 7500 de oameni in Bucuresti, acum o sa omoare cel putin dublu. Sansele sa mori daca esti bucurestean? 0.75% ! Sansele sa ramai sub daramaturi si sa astepti zile intregi? Ohoho….macar o sa ai conserve de la Coronavirus!

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: