De ce naibii nu facem asta pentru a scapa de Covid19?

Inteleg teama creata in jurul coronavirusului si inteleg restrictiile impuse de autoritatile din toata lumea. Totusi, cred ca exista o solutie mult mai buna care sa incetineasca raspandirea virusului, alta decat inchiderea tuturor in case si blocarea economiei.

Conform celor de la raportuldegarda.ro “Pacienții pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit, care intră în contact apoi cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală” . Se mai poate transmite infectia si prin materii fecale, dar daca stai departe de WC-urile publice est in in regula.

Intrebarea e urmatoarea:

Daca virusul se transmite prin tuse, stranut si vorbit, de ce naibii nu ne obliga pe toti SA PURTAM MASTI? Dupa logica mea, riscurile de a transmite virusul daca absolut toata lumea poarta masca este minim:

  • Daca ai virusul, esti asimptomatic si te plimbi nestingherit prin supermarket, nu mai lasi corone peste tot  pe suprafetele din jur si nu risti sa le dai celor cu care intri in contact o bucurie;
  • Daca nu il ai si porti masca, aia e….

Da, este criza de masti, insa cred ca e mult mai ieftin sa faci 200 de milioane de produse textile ( sau din ce sunt ele facute) decat sa inchizi o economie care si asa nu functiona foarte normal, sa obligi oamenii sa stea in case si sa le provoci depresie si anxietate sau sa te lupti cu neajunsurile din spitale, sa investesti o caruta de bani in aparate de ventilare mecanica si sa pui in pericol medici.

Pana una alta, stati naibii in case!

Ar fi o situatie ideala sa poarte toata lumea masti si chiar mi-as dori ca autoritatile sa propuna sau mai degraba sa impuna asta si sa imparta ministerul de sanatate masti, ca mai apoi sa poata avea motive sa amendeze persoanele prinse fara. Din punctul meu de vedere, asta ar fi o situatie utopica in distopia asta care ne copleseste din ce in ce mai tare. Pana una alta insa, stati in case! Asta cu ” Mie nu are cum sa mi se intample ” nu e tocmai valabila, iar daca tie nu ti se intampla, o sa i se intample mamei, tatalui, bunicii, bunicului, matusii sau unchiului tau.

 

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: