Zapada-i ca politicienii

A venit si prima ninsoare serioasa si la fel ca si metroul din Drumul Taberei, a venit atunci cand ne-au murit sperantele. Singura diferenta este ca metroul inca nu a venit. Fulgii albi, curati, reci si umezi s-au asezat pe caldaram cu eleganta si noblete, acoperind orasul si desenand un peisaj invernal de pus in rama. Cu toate astea, proaspata zapada imi aminteste de politicieni. Imi pare perfida, falsa si inselatoare, la fel ca o ninsoare abudenta de promisiuni din campania electorala.

Albul pur al primei zapezi ascunde gunoaie, rahati de caine, praf si strazi fie pline de gropi, fie pline de petice. Este suficienta o raza de realitate si de soare care sa puna in lumina problemele uitate pentru moment de sufletele naive.

Ninsoarea este ciclica. Campania electorala la fel. Ele vin in mod natural, ori de cate ori le este dat sa o faca si nu au nicio vina ca trezesc mult prea multe sperante. In definitiv, noi facem mizeria pe care cele doua o acopera cu succes. Ceea ce este greu de inteles este amnezia generala pe care o produc fulgii si promisiunile si deopotriva uimirea cu care oamenii descopera ca sub stratul de nea si sub cateva cuvinte spuse cu patos este cacat. ERA ACOLO SI INAINTE si daca nu il curatam, va fi acolo si de acum incolo, iar lucrurile vor fi in continuare ciclice, terminandu-se intotdeauna cu mocirla si dezamagire.

Ce vreau sa zic este un singur lucru: Hai, dracu, sa facem curatenie! Daca nu vrem sa ajungem ingropati in rahat pana-n gat, acum este momentul sa punem mana pe lopeti. Ce daca vecinul nu vrea sa curete?  Macar, cu fiecare rahat strans, apare o mica speranta ca urmatoarea zapada nu va mai dezvalui gunoaie, nici pe strada, nici in politica.

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: