De cand nu ai mai citit o carte? Uite 3 carti usurele care merita efortul!

 

Tu ce faci cand stai pe water closet, adica, mai pe romaneste, pe veceu? As putea sa jur ca fie citesti articolul asta, fie suspini uitandu-te la pozele din vacante ale prietenilor, fie dai like-uri sau te joci. In cuvinte mai putine, folosesti telefonul. Nu este nimic gresit in asta, dar in astfel de momente de relaxare suprema ai putea sa faci cu totul si cu totul altceva cu timpul si cu mintea ta. Spre exemplu, ai putea sa iti exersezi talentul la rasfoit si sa citesti o carte.

Eu asa am facut. Dupa ce am realizat ca mi-e aproape imposibil sa trec de un anumit nivel la snooker pe telefon, m-am hotarat sa le mai dau o sansa cartilor, prieteni cu care obisnuiam sa insel cartile de la scoala si care m-au dus, la un moment dat, pe taramuri pe care doar mi le imaginam, fiind in imposibilitatea sa folosesc Google-ul ( Deh, am avut ghinionul sa ma nasc inaintea lui ).

Pariul meu cu mine a fost sa citesc o carte pe saptamana. L-am pierdut! Se pare ca nu petrec chiar atat de mult timp pe WC. Totusi, in ultima vreme am citit cateva carti excelente, iar 3 dintre ele mi se par mai mult decat relevante pentru prezentul incert care pe unii dintre noi ii copleseste, in timp ce pe altii ii goleste de substanta cenusie. Sa purcedem, asadar.

Tibi  Useriu – 27 de pasi. Este o carte care iti trezeste spiritul de aventura, te incanta cu o poveste de viata ca in filme si te ajuta sa te descoperi. Dupa ce o citesti, poti descoperi doua aspecte revelatoare:  fie ca viata a fost mult prea usoara cu tine, si ca nu ai niciun motiv sa nu reusesti, fie ca te regasesti mai mult decat ti-ai dori in pielea personajului, ceea ce iti ofera incredere si speranta ca orice este posibil. Plecand de la premisa ca autorul este un om fara prea multa carte, cu cativa ani de puscarie in spate si cu o copilarie mai mult grea decat usoara, ai putea sa nu ai asteptari prea mari. Totusi, fiecare pagina este urmatoare. Daca te-am convins, poti descoperi pretul si poti cumpara de aici cei 27 de pasi ai lui Tibi Useriu.

 

Ion Aion – Spovedania unui preot ateu. Tot un autor roman si tot o carte revelatoare, insa de data aceasta mult mai greu de digerat de cei care consuma doctrina religioasa. Ion Aion este un fost preot care diseca cu o oarecare cruzime, pe alocuri, relatia romanului cu Biserica si perceptia acestuia despre Dumnezeu si spiritualitate. Nu este o carte pentru oricine, insa este o lectura usoara, care ascunde in paginile sale umor acid, detalii din spatele Altarului si o invitatie la contemplare. Spovedania unui preot ateu poate sa fie cumparata de aici.

 

George Orwell – Ferma Animalelor. Orwell este un englez nascut in India la inceputul secolului trecut, care a reusit sa extraga esenta lumii politice de atunci si de acum. Pentru multi, este un adevarat vizionar, care a dezvaluit prin Ferma Animalelor si prin 1984, marile bube ale sistemelor politice. Ferma Animalelor este o carte profunda, din care poti intelege altceva, de fiecare data cand o citesti. Cu mult umor, cu o structura narativa placuta si cu o actiune care te duce cu gandul la prezentul politic, aceasta carte nu face altceva decat sa te oblige sa gandesti. Este genul de lectura care ar trebui sa se predea in scoala. O poti cumpara de aici 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: