De ce am ales sa raman in tara?

Este o intrebare pe care mi-o pun din ce in ce mai des si realizez ca pe masura ce trece timpul, tentatia de a arunca un ochi pe ofertele de locuri de munca in strainatate este mai mare.

Desi o multime de cunoscuti, prieteni si membri ai familiei sunt plecati din Romania, m-am incapatanat sa raman in Romania, in primul rand pentru ca sunt in incapatanat. In principiu, puteam sa merg oriunde altundeva si sa fac exact ceea ce fac acum, deoarece nu depind de un loc de munca fix. Totusi, Romania este o tara care te poate convinge sa ramai in ea. Este ca un caine de rasa care nu a mai mancat de 2 saptamani, este plin de purici si arata ca scos din filmele de groaza. Desi iti produce mila, groaza sau ce altceva ti-ar mai putea produce imaginea unui astfel de caine, daca il hranesti, il speli si ii oferi dragoste se poate transforma in cel mai bun prieten al tau.

Cam asta consider ca este Romania, insa are din ce in ce mai multa nevoie de deparazitare. Eu unul sunt hotarat sa raman aici pana in momentul in care nu o sa imi mai pot exercita activitatea in liniste si sunt hotarat sa lupt pentru a construi o tara ca afara. Ai putea spune ca este o misiune imposibila, insa nimic nu este imposibil atata vreme cat crezi in fortele proprii. In plus, mai sunt si alti nebuni incapatanati in Romania, care au ramas cu speranta ca intr-un timp nu tocmai indepartat se vor bucura de o societate perfecta.

De ce sa ramai si tu in tara?

Stiu, pare tentant sa pleci. Sunt multe locuri de munca mult mai bine platite in Anglia, Spania, Germania sau Austria si cu siguranta, societatea construita in aceste tari este mai performanta. Este ceva ce nu vei gasi in oricare dintre aceste tari: sentimentul ca apartii de un loc. Chiar daca se formeaza comunitati uriase de romani in alte tari, exista acea legatura cu muntii, cu Delta, cu raurile, cu campiile si cu blocurile gri, pe care nu o vei gasi si pe care s-ar putea sa o regasesti peste cativa ani doar in amintire, pentru ca legatura cu toate aceste elemente este strans legata de viata, iar atata vreme cat romanii pleaca, viata dispare din Romania.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)