Atentie! Tentativa de frauda prin OLX

Multi si inventivi sunt hotii din Romania, iar balta in care pescuiesc e plina. Intamplator, am dat peste unul si imi face mare placere sa il deconspir.

Cum am foarte multe lucruri prin casa pe care nu le folosesc si cu siguranta nu le voi mai folosi prea curand, am decis sa le vand pe OLX la preturi modice. Am pus un prim anunt in care eroina principala este o masina de facut paine si dupa doar cateva ore am primit o solicitare din partea unei persoane care dorea sa o trimit in Bucuresti.

Toate bune si frumoase, pana in momentul in care persoana respectiva refuza livrarea cu plata ramburs si cu verificare, solicitand sa ii trimit produsul prin sistemul de livrare al celor de la OLX.  Nimic gresit pana aici, cu o singura exceptie: cumparatorul imi trimite urmatorul link, prin care imi solicita sa accept plata: https://www-olxro-safe.online/anun%C5%A3/12335547

Spre norocul meu si nenorocul lui, stiu sa verific un link si sa imi dau seama ca a fost inregistrat ieri.

Spre norocul meu si nenorocul lui, stiu ca atunci cand dai datele astea de card din poza de mai jos, nu o faci pentru a primi bani, ci pentru a-i cheltui:

Spre norocul vostru si nenorocul lui, va pun in garda!

Sfaturi!

  • Atunci cand vindeti un produs pe OLX, trimiteti-l prin curieri cu plata ramburs!
  • Daca alegeti sa il trimiteti prin sistemul celor de la OLX, ocupati-va de intregul proces de trimitere personal, direct de pe site-ul OLX!
  • Nu dati niciodata datele de pe card pentru a primi bani! Datele precum CVV, numar de card sau data expirarii a cardului sunt cerute doar atunci cand se fac plati.
  • Feriti-va de numarul asta: 0724618696. Cu siguranta este o cartela prepay si o sa dispara rapid, insa este bine sa va feriti de el.
  • Puneti-va in alerta prietenii si rudele care stiti ca pot fi victime ale acestui tip de frauda!
  • Dati mai departe articolul asta!

Daca aveti experiente similare, puteti sa le treceti in comentarii.

 

One comment on “Atentie! Tentativa de frauda prin OLX”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)