Vegetarieni, nu mai omorati plantele! ( scrisoare deschisa catre cei care vor sa ma convinga sa nu mai mananc carne )

Sunt omnivor convins si traiesc intr-o societate in care supermarketurile sunt pline ochi de carne , mezeluri si delicatese provenite din zona animala. Am prieteni vegetarieni si ii respect pentru decizie intr-un fel sau altul. Iti trebuie curaj sa renunti la gustul de sarmalute, de mici, de fripturica sau de ciorba de vita sau de pui. De la a avea curaj sa faci asta pana la avea curaj sa mergi in centrul unei capitale si sa stai in gura unor oameni stricandu-le masa pentru ca vrei sa iti impui un punct de vedere, e cale lunga!

E ok sa fii vegetarian, vegan, lactovegetarian , etc. Nu este ok sa devii fanatic cu lucrul asta si cu siguranta nu este ok sa ii faci prosti pe cei care consuma carne, deoarece in cazul asta esti un mare IPOCRIT!

De ce esti ipocrit?

Pentru ca atunci cand bagi pe sub nas fructe, legume, seminte si alte produse vegetale omori mai multe animale decat omor eu, care bag o aripioara crocanta de pui ( yam , yam ! ). Pe langa asta, omori si plantele! Da! Plantele sunt organisme vii. Spre ghinionul lor, nu sunt atat de bine dezvoltate ca si noi si nu se pot opune vegetarienilor care le devoreaza pe nerasuflate.

Si, ca sa ma crezi pe cuvant, uite cateva motive pentru care consumul tau de plante omoara:

  • Majoritatea plantelor pe care le mananci cresc in sere sau in plantatii unde se folosesc insecticide. Stii cate insecte mor in urma acestor actiuni? Miliarde!  Faci discriminari intre insecte si gaini? E exact ca si discriminarea pe care o face un omnivor intre caine si vaca.
  • Pentru productia de grau, orez, porumb si alte cereale de genul asta se omoara milioane de rozatoare. Esti responsabil direct pentru moartea lor. Acelasi lucru se poate spune si despre pasarile care atenteaza la fructe, legume si cereale, viermisori, fluturi, muste si alte vietati.
  • Pentru o productie cat mai mare de legume si de fructe ( pentru ca tu sa poti baga linistit pe sub nas ) se folosesc mii de tone de pesticide si de ingraseminte chimice.  Cuvantul ” Chimic ” nu suna deloc bine si , desi nu am studiat fenomenul, sunt convins ca productia unor astfel de ingraseminte mai omoara cateva milioane de vietati.
  • Campurile de porumb, grau, orez, rosii, castraveti, ardei si alte legume si cereale sunt crescute pe spatiul unde odata era un adevarat mediu natural pentru mii de animale, care acum nu mai sunt lasate sa traiasca. Statistic vorbind ( bazandu-ma pe un studiu australian), productia unui kg de proteina vegetala omoara de 25 de ori mai multe animale decat productia unui kg de carne.

Acum, un exercitiu de imaginatie: Ce s-ar intamlpa daca toata lumea ar renunta subit la carne si la produsele animale?

Lumea noastra functioneaza pe baza unor reguli si pe baza unor industrii. Nu noi am decis asta, ci evolutia. Mai buna, mai putin buna, evolutia ne-a creat asa cum suntem. Daca toata lumea ar renunta subit la carne s-ar crea un dezechilibru urias, care ne-ar impinge intr-o criza economica deosebit de mare si intr-o criza unamitara extraordinara:

  •  Cei care traiesc din cresterea animalelor si productia de haine de lana sau piele vor da pur si simplu faliment ( si nu sunt putini);
  • O buna parte din tarani nu ar mai avea ce sa manance;
  •  Numarul de animale domestice s-ar inmulti extrem de mult, pentru ca nu le-ar mai taia nimeni si partea cu adevarat proasta este ca ar trebui sa imparta mancarea vegetala cu noi;
  •  S-ar incerca o crestere rapida a agriculturii, ceea ce ar duce la dezechilibru in tot ecosistemul ( Paduri taiate pentru a face loc lanurilor de grau, animale disparute si mancare mult prea putina).
  • Ar trebui sa renuntam la obiceiuri mostenite de mii de ani pentru a intra in necunoscut.

Si, ca sa nu uit, faptul ca poti sa scrii pe blog si sa propovaduiesti o cale aproape sectanta catre un consum 100% format din vegetale este tot rezultatul carnii. Conform studiilor, carnea gatita a ajutat omul sa isi dezvolte creierul si sa gaseasca din ce in ce mai multe solutii pentru a supravietui mediului in care traieste. Tot ea este responsabila de faptul ca a reusit sa se evidentieze fata de alte animale. Asadar, mai vrei sa devina toata lumea vegetariana?

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: