Ne-am cutremurat

Am terminat cu alegerile, iar cutremurul resimtit de PSD s-a regazit astazi si in cateva zguduieli fizice. Nu a fost un cutremur mare, in conditiile in care 5.7 grade pe scara Richter aproape ca nici nu se simte, insa televiziunile, lasate goale de substanta dupa ce subiectul politic a devenit mult mai putin intens, au transformat acest cutremur intr-unul urias. Atat de urias, incat mama m-a sunat speriata, pentru ca a vazut la TV ca in Bucuresti a fost un cutremur mare.

De fapt, a fost un cutremur mic, pe care majoritatea oamenilor nici nu l-au bagat in seama. In momente de genul acesta putem sa observam excesul de zel al jurnalistilor romani: o ploaie se transforma in furtuna, o ninsoare slaba se transforma in viscol iar o iesire pasnica in strada se transforma in adevarat razboi civil. Evident, acest lucru se petrece doar atunci cand realitatea este trecuta prin obiectivul televiziunilor, care amplifica totul sperand sa uimeasca si sa atraga priviti.

Nu ma sperie nici cutremurul, nici ploaia, nici ninsoarea. Ma sperie faptul ca televiziunile sunt din ce in ce mai superficiale, in conditiile in care eu imi doresc o prezentare corecta a realitatii. Ma sperie Antena3 , Rtv si televiziunile de scandal, care in loc sa caute scandalul acolo unde exista, pentru a-l prezenta intr-un mod realist, prefera sa il fabrice. Este adevarat, este mult mai usor de fabricat, insa nu este deloc sanatos. Astfel de stiri, combinate cu mult prea multa sare si piper, duc la indobitocirea privitorului si la transformarea lui intr-un votant marioneta si intr-un cumparator usor de manevrat.

Nu vreau astfel de oameni in lumea mea, asadar, refuz sa ofer credit oricarei televiziuni care imi transmite stiri senzationale, asadar, propun la boicot. Atata vreme cat aveti internet, evitati televizorul! Nu face bine si in loc as informeze, dezinformeaza.

In ceea ce priveste cutremurul, de astea de 5.7 grade mai asteptam! Ne leagana putin si ne trezesc. Alea cu adevarat mari sa nu vina, pentru ca atunci o sa fim nevoiti sa ne reconstruim capitala.

 

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: