Ce drona sa imi iau?

Pana acum cateva zile nu stiam foarte multe despre drone, insa am dat peste un prieten care detine o astfel de dracovenie, am zburat putin cu ea si mi-a intrat microbul in sange.

Din acest motiv, am mereu o voce in cap care ma indeamna sa imi cumpar o drona sau sa il astept pe Mos Craciun cu un cadou, insa Mos Craciun ia bani e cheltuiala tot din bugetul meu.

Am analizat putin oferta pe www.gnex.ro si am descoperit cateva modele wow: DJI Mavic Pro, DJI Spark sau Phantom 4. Din pacate nu am la dispozitie cateva mii de lei pentru a investi intr-o astfel de minunatie si cu siguranta nu imi permit sa o cumpar si sa dau cu ea de pamant. Tocmai de aceea, va cer parerea legata de cateva drone ceva mai ieftine, dar totusi interesante.

Mi-au atras atentia urmatoarele modele:

Walkera Rodeo F150. Costa putin peste 800 de lei si se lauda cu un controller foarte bun, o greutate de 159 de grame si o camera cu rezolutie de 600 TVL. Parca nu suna atat de atractiv timpul de zbor, de oar 7-8 minute, insa in ret, specificatiile sunt interesante.

Minirona JJRC H20H. Pare extrem de interesanta, insa in acelasi timp pretul ( cu reducere) de doar 100 de lei mi se pare mult prea mic. Am impresia ca nu este intocmai o solutie care sa ma pregateasca pentru o drona profi. Din specificatii, drona zboara 5-6 minute, este usor manevrabila, insa nu are camera.

JJRC-H37 Elfie. Este, la fel, o drona cu buget redus, ce costa putin peste 200 de lei si se lauda cu ceva mai multe specificatii, inclusiv o camera HD. Conform producatorilor este drona perfecta pentru selfie-uri si are un senzor G care urmareste miscarea telefonului mobil si asigura un control facil. Este cea care imi atrage cel mai mult atentia, atat din punct de vedere al specificatiilor ( zboara pana la 8 minute ) cat si din punct de vedere al pretului.

Care este alegerea voastra si care sunt recomandarile, daca aveti unele? 🙂

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: