Am calatorit in timp. Am fost la Posta Romana

Daca va este dor de perioada comunista si nu mai aveti rabdare pana anul viitor, cand intra in vigoare modificarile legislative ale conducatorilor supremi, am descoperit portalul care va duce direct in 1985. Se numeste Posta Romana si de indata ce ii deschizi usa te incarca nostalgia si incepi sa canti Trei culori cunosc pe lume.

Cum am descoperit aceasta minunatie de portal?

Acum 3 zile profitam de tehnologie si comandam un produs pe Emag! Totul simplu, elegant si cu mai multe optiuni de livrare. De regula aleg livrarea acasa, insa de data aceasta, fara sa stiu cu exactitate cand sunt acasa, am ales livrarea la cel mai apropiat sediu postal. Nimic nu anunta ce avea sa se intample!

Astazi, primesc mesaj care ma anunta ca livrarea a fost facuta si ma indrept cu pasi repezi catre Posta! Ajung! Deschid usa! Ma loveste nostalgia evocata mai sus, generata de un rand consistent format din pensionari gata sa plateasca datoriile la Enel. Nu sunt descurajat, in conditiile in care ghiseul unde scria ” Colete Emag” este liber. Merg acolo si ma loveste al doilea val de nostalgie:

Doamna de la ghiseu: Buna ziua, aveti de ridicat un colet?

Eu: Da, numarul 30990808!

Doamna de la Ghiseu: Spuneti-mi numele, pentru ca stam o o viata daca este sa  cautam codul!

Eu: Nu aveti functia ” Search” ?

Doamna de la Ghiseu : Ba da!

In urmatoarea secunda scoate de sub ghiseu un registru ceva mai mare decat Dex-ul si incepe sa rasfoiasca in cautarea numelui meu.

Il gaseste intr-un final, dupa cateva minute si se deplaseaza agale in depozit pentru a mai pierde alte cateva minute in cautarea coletului.

Vine coletul, achit si imi petrec ultimele minute din calatoria in timp asteptand dupa chitanta.

Dupa ce parasesc sediul institutiei ma loveste realitatea Bucurestiului din 2017 si mintea mea incearca sa faca un rezumat al povestii de dragoste Emag + Posta Romana: Frumoasa si Bestia in varianta comert romanesc, sau baba si mitraliera, pe care o foloseste drept ciomag.

Rezumatul se reduce la o singura intrebare: De ce?

  • De ce colaboreaza cel mai mare magazin online din Romania cu o institutie in care nu exista conceptul de computer, tableta, telefon sau orice alt dispozitiv care ar putea usura munca intr-un mod incredibil?
  • De ce exista inca registre scrise manual, cand intr-o varianta logica a prezentului se foloseste Excelul?
  • De ce dupa 27 de ani, angajatii Postei sunt aceeasi, tehnica de lucru este aceeasi si frustrarile clientilor sunt aceleasi?

Raspunsul este simplu: Parlamentul ne ajuta sa trecem mai usor in perioada urmatoare! Traiasca Romania! Traiasca PSD!

imagine de pe www.revoblog.ro 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: