Citeste si da mai departe! Cum scapam o data pentru totdeauna de Dragnea?

Dragnea si al sau PSD au reusit sa devina un magnet care atrage doar elementele negative ale vietii: ura, prostie, saracie, frustrare, neputinta, etc. Poate ca prin protestele pe care le facem mult prea des, prin milioanele de ” Muie PSD” pe care le afisam peste tot si prin simplele conversatii pe care le purtam intre noi despre cele doua bube ale societatii romanesti nu facem altceva decat sa le acordam prea multa atentie. Cred ca e suficient. Vreau sa scapam o data pentru totdeauna de Dragnea si de aspiratiile sale dictatoriale. De asemenea, nu vreau sa mai scriu articole politice…oricum nu le citeste nimeni. Pe asta vreau, totusi, sa il cititi si sa il dati mai departe.

Poate ca unele sunt stupide, poate ca altele sunt exagerate iar altele sunt pur si simplu inpracticabile. Totusi, am cateva idei despre cum sa scapam de Dragnea si va invit pe toti sa veniti cu altele. Suntem un popor de oameni destepti, ce naiba! Putem sa eliminam un virus mustacios din sistemul imunitar atat de slabit al Romaniei.

Cateva precizari importante!

  • Nu vreau nimic violent. Nici macar sa ii smulgem mustata fir cu fir, ceea ce ar merita, de altfel.
  • Nu vreau nimic ilegal. Daca vreuna dintre ideile pe care le propun nu este in concordanta cu legislatia, nu o luati in calcul.
  • Dragnea este doar o imagine bine materializata a raului din Romania. Nu am nimic impotriva omului Dragnea, oricat de evil ar fi el. Am ceva impotriva ideii de personaj malefic ce isi doreste sa controleze 20 de milioane de oameni afisandu-si grebla pe sub mustata si facand pe nevinovatul. Vreau un viitor fara astfel de personaje.

IDEI

  1. Sa ii luam un interviu lui Dragnea. Este o idee aplicabila si pentru toti ceilalti politicieni corupti. De-a lungul timpului, Dragnea a mintit, a mintit si a mintit. Partea buna ste ca minciunile sunt inregistrate, in majoritatea lor. Nu stiu cu ce a vrajit-o pe Irinuca, insa stiu cu ce i-a vrajit pe bunicii nostri. Ii luam fiecare declaratie mincinoasa, o punem intr-un colaj si il prindem la o confruntare live pe Facebook, in care ii cerem explicatii pentru fiecare minciuna. O sa refuze, intr-adevar, insa o sa insistam si o sa insistam si o sa insistam. Cu fiecare refuz, capitalul lui de imagine o sa scada. ” Domnule Dragnea, sunteti de acord sa raspundeti unui numar de 30 de intrebari din partea societatii civile? ” Cat poate sa refuze?
  2. Sa purtam discutii cu bunicii, prietenii, parintii si colegii care inca voteaza cu PSD. Votantii PSD nu ii voteaza pentru ca ii iubesc prea mult. Ii voteaza pentru ca  sunt ignoranti. Sincer, nu sunt de judecat. Nu toti au acces la informatie asa cum avem noi. Nu toti au avut norocul sa isi antreneze mintea prin facultati sau chiar prin paginile cartilor. Nu toti au avut ocazia sa calatoreasca prin lume. Unii au muncit de mici copii, altii au crescut in anturaje proaste iar altii nu au fost invatati sa vada oportunitati.  Noi, cei care uram PSD-ul suntem norocosi, pentru ca majoritatea ne-am bucurat de toate avantajele cunoasterii. Nu cred ca exista romani prosti, ci doar romani carora nu li se acorda suficienta atentie si suficiente explicatii. Luati-i pe cei pe care ii stiti fani PSD si explicati-le care este rolul presedintelui intr-un stat, care este rolul guvernului, cum colecteaza bugetul bani si cum se platesc cherzemele, uleiul si faina. Nu explicati cu superioritate! Nu sunteti cu nimic superiori lor, doar putin mai norocosi.
  3. Sa votam. La anul sunt alegeri prezidentiale. Hai sa ne punem de comun acord asupra unui candidat si hai sa iesim naiba la vot. E o zi pierduta. Pentru altii e doar o ora pierduta. Vlad Voiculescu vrea sa stranga 1 milion de oameni care sa ia decizii impreuna: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhfis8u-kHvOtNG3RGs1RXx8Mgq70kjIpEb1XiODOhwIQqtw/viewform E un punct de plecare si daca ne strangem 1 milion o sa reusim sa schimbam multe in tara asta. Hai sa nu ne mai lasam viitorul pe mainile unor oameni care sufera de Dancilita.
  4. Sa nu facem noi magarii. Se practica peste tot coruptia la nivel mic. Poate o mica spaga la doctor, poate un mic furt de la locul de munca, poate o parcare ilegala sau chiar o simpla punga aruncata pe jos. Hai sa fim noi aia care respecta legile si dau un exemplu si sa le atragem atentia celorlalti. Nu conteaza ca toti din jurul tau fac tampenii. Fii primul nebun care nu le face!Usor, usor, lucrurile o sa se schimbe.
  5. Sa punem presiune pe ei. O sa cedeze! Protestele sunt bune, “Muie PSD” e un slogan eficient, plangerile facute in numar mare catre organele competente din Romania sau Europa sunt eficiente. Spuneam ca toate inseamna o prea mare atentie pentru niste nimicuri, insa pana reusim sa punem toate celelalte puncte in practica, este bine sa acordam atentie acestor nimicuri. Este bine sa se simta sub lupa si sa nu se simta in siguranta oriunde ar merge, chiar daca noi nu suntem violenti.
  6. Sa nu acceptam abuzurile. Abuzurile, indiferent ce forma au ele, trebuie sa fie semnalate la organele competente. Abuzul din partea unui taximetrist care iti cere 50 de lei pe o cursa de 20 poate parea unul minor. Totusi, acel taximetrist poate sa ajunga politician si de ce  nu, prim ministru. Poate sa isi lase si mustata…Ideea este sa nu mai acceptam lucrurile gaunoase, chiar daca parem oameni rai, razbunatori si fara suflet.

Imi doresc din suflet sa cititi, sa aplicati si sa dati articolul asta mai departe. Scopul meu nu este sa imi cresc blogul pe care postez o data la jumatate de an, atunci cand am o mica frustrare. Scopul meu este sa castig pariul pe care l-am facut cu mine atunci cand am decis sa raman in Romania. Pentru a-l castiga am nevoie de voi toti, cei care imi impartasiti valorile aspiratiile si nemultumirile.

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: