Un nou aparat de aer conditionat?

CLM09Imi place racoarea si cum a inceput sa fie ceva mai cald, m-am gandit sa testez aparatul de aer conditionat din dotare, pentru a  descoperi daca este sau nu functional. Din pacate, varsta si-a spus cuvantul si odata pornit, acesta a inceput sa ” tuseasca” si sa elimine un miros nu tocmai placut.

Da, este o solutie sa chem pe cineva pentru a-l curata, insa o solutie mai buna cred ca este sa imi cumpar un aparat nou. Tehnologia noua este foarte atractiva iar preturile sunt din ce in ce mai mici, ceea ce m-a indemnat sa ma pun pe cautat un magazin aer conditionat ieftin.

Cautarea mi-a dezvaluit o multime de rezultate si mii de variante de aer conditionat, care mai de care mai interesante si mai eficiente, cel putin pe hartie. Acum sunt putin dezorientat. Inca nu mi-am luat un aer conditionat, insa nu vreau sa fac o alegere gresita.

Date fiind aceste promotii aer conditionat voi ce ati achizitiona? Care sunt criteriile de luat in considerare la achizitie? Din ce am descoperit eu, cu adevarat importante sunt urmatoarele lucruri:

  • Designul. Imi place sa am o casa care sa arate bine, asadar, vreau un design cat mai placut. Din fericire, majoritatea aparatelor sunt construite cu un bun simt estetic.
  • Zgomot redus. Nici designul nici zgomotul nu fac parte din caracteristicile tehnice ale aparatului, insa sunt importante, cel putin pentru mine. Lucrez de acasa si nu vreau sa ma creiereasca sunetul aerului conditionat si sa imi elimine concentrarea.
  • Modul in care functioneaza. Am vazut aparate care functioneaza pe baza unor senzori, descoperind atunci cand este cineva in camera, au termostate profesionale, extrem de eficiente si pot sa incalzeasca, sa raceasca si chiar sa faca cartofi prajiti :). Ultima nu este intocmai adevarata, insa totusi, exista dispozitive extrem de interesante din punct de vedere al functionarii.
  • Garantia. Nu in ultimul rand, conteaza garantia. Este, totusi, un aparat costisitor, pe care nu vreau sa il arunc dupa primul an de folosinta.

Voi ce luati in considerare la achizitia aerului conditionat?

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: