Cum stii ca esti roman?

sunt roman

In primul rand, te poti uita la buletin. Daca nu mai ai buletin de Romania si esti plecat prin strainataturi, sunt cateva semne care te tradeaza ca esti roman si ca te-ai nascut in aceasta minunata tara.

1) Recunosti un Renauld 12 de la 1 km distanta. Cum, nu stii ce este un Renault 12? Este clasica Dacie 1310, o masina pe care cu siguranta ai iubit-o la un moment dat, pentru ca a fost ca mama, nu ai avut alta.

2) Mananci cartofi prajiti cu paine. O sa spui ca nu mai mananci si ca te-ai cizelat. Acum bagi pe sub mustata doar fructe de mare si salate, insa gandul inca iti este la un cartof prajit in untura si o paine moale si calda, intinsa cu pofta in farfurie.

3) Urasti Romania cand esti in Romania si o iubesti cand esti plecat. Suna cunoscut? Da, este ca orice alta relatie pe care o ai. Pana la urma insa, oricat de mult iubesti sau urasti Romania, este a ta.

4) Privesti sarmalele cu nostalgie. Sarmalele sunt un adevarat simbol care te leaga de tara si ori de cate ori le vezi in fata, mananci cate 10, pentru ca sunt usoare si sanatoase. Acelasi lucru il faci si cu micii, mamaliga cu ou si cu branza si jumari. Yam, Yam.

5)Poti sa citesti acesti articol. Este cea mai buna dovada ca esti roman. In rest, sunt slabe sansele ca cineva sa vrea sa invete romana de buna voie si nesilit de nimeni.

 

 

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: