Bomba! Iata ce trebuie sa faci pentru a putea vota presedintele in 2014!

reguli alegeri

Nu este nicio bomba, aici nu este CanCan. Totusi, ar fi un articol de bun simt pentru anul 2014, intr-o Romanie democratica, dar democratica intr-un mod inteligent si productiv.

Desi consider ca dreptul la vot este irefutabil, mi se pare cat se poate de firesc sa il putem castiga.

Faptul ca facem 18 ani, nu ar trebui sa ne dea un drept atat de important, daca in cei 18 ani nu am citit mai mult decat mesaje pe Facebook.

Faptul ca o viata a trecut peste noi, fara sa invatam ca faina si uleiul trebuie sa fie muncite sau cumparate, nu oferite de politicieni pentru un vot, ar trebui sa ne interzica pe eternitate acest drept.

Iata, asadar, ce trebuie sa faci pentru a putea vota in 2014:

Sa stii in ce tara locuiesti

Crezi ca toata lumea stie in ce tara locuieste? Gandeste-te de doua ori si vizioneaza videoclipul de mai jos. Dupa ce l-ai vazut, analizeaza urmatoarea expresie: Oamenii respectivi au drept de vot. Ti se pare normal? De asemenea, trebuie sa stii in ce oras locuiesti, care este capitala tarii tale sau alte informatii de astea inutile, care te vor ajuta doar atunci cand mergi la sectia de votare.

 

Sa stii ce face un presedinte

Nu stiu de ce, dar am o vaga impresie ca o buna parte din oamenii cu drept de vot din Romania ( poate peste 50%), habar n-au cu ce se ocupa un presedinte. Poate de aia, de fiecare data cand au ocazia, ii cer ca unei mame bune, o multime de bani. Presedintele nu este mama, nu este tata, nu este sursa de bani. Presedintele asigura medierea intre puterile statului si trebuie sa se asigure ca se respecta constitutia. Deci, daca votezi presedinte, doar pentru o punga de faina si o galeata, s-ar putea sa ai o dezamagire MARE.

Sa iti cunosti candidatii

Daca tot mergi la vot, mi se pare de bun simt sa iti cunosti candidatii. Nu de alta, dar este pacat sa iti alegi un conducator fara sa stii cine este, bazandu-te doar pe gloata, pe un trust de televiziune sau pe instinct.

Sa fi citit macar 100 de carti in viata

100 de carti? Pai, sunt doar 14: As, Popa, Dama, etc. Daca esti dintre cei care le cunosc doar pe acestea 14, atunci imi pare rau, dar nu esti bun pentru a pune stampila pe buletinul de vot.

Sa ai cunostinte politice

Inainte de fiecare votare, in loc de pliante cu moaca candidatilor, cetatenii ar trebui sa primeasca un mic istoric al partidelor politice care ii sustin. Cine stie, poate ceva ideologii se potrivesc cu gandurile votantilor ( asta, evident, daca au ganduri).

Sa treci cu bine de un test

Tot suntem in epoca tehnologiei. Nu ar fi greu sa existe in fiecare cabina de vot un computer, care sa puna 10 intrebari. Intrebari logice, simple, pe care orice cetatean ar trebui sa le stie. Un simplu raspuns gresit ar trebui sa interzica votul.

Ce este cu adevarat deranjant, este faptul ca acei oameni care nu pot indeplini toate aceste conditii, sunt majoritari. Cei care le indeplinesc, au nenorocul de a avea o soarta decisa de persoane care nu inteleg pe ce lume traiesc. Un test care sa te faca apt de vot ar schimba radical soarta tarii, Cum ar face asta?

  • Politicienii nu ar mai oferi faina, brichete, umbrele si zambete tampite, ci s-ar strofoca sa ofere solutii, pentru ca s-ar adresa unei alte categorii de oameni;
  • Oamenii s-ar chinui, mai mult sau mai putin, sa invete, pentru a-si castiga dreptul de vot;
  • Evolutia s-ar numi cu adevarat Evolutie;
  • Tinerii ar simti ca merita sa isi exprime dreptul de vot, fara sa renunte la gandul ca nu au nicio sansa.

Daca te simti cu musca pe caciula si nu respecti criteriile de mai sus, te invit cu caldura sa le bifezi. Daca nu, te rog sa nu mergi la vot!

Daca nu esti cu musca pe caciula, dar cunosti oameni care sunt ( nu la propriu, cred ca este destul de greu sa gasesti un om cu o caciula si cu o musca pe ea), atunci da-le solutiile. Ajuta-i sa se trezeasca sau roaga-i sa nu voteze!

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: