Gunoiul de la TV

GIGONu sunt mandru de actiunea mea, dar mi-am facut abonament TV. Aveam un televizor pe care il foloseam doar pentru filme si m-am gandit ca nu ar fi cazul sa vad si cate un meci, din cand in cand. Evident, curiozitatea m-a facut sa folosesc telecomanda si sa ajung si pe alte canale de televiziune.

Rezultatul: ma simt ca si cand cineva ar arunca cu gunoi in mine, in speranta de a ma face sa il mananc si chiar sa il apreciez. Pitipoance, cocalar, stiri despre ” vedete” , telenovele, confruntari politice inutile, filme vechi de 20 de ani, desene animate de neinteles si emisiuni stupie, de genul ” Vreau sa divortez!”. Serios?

O sa spuneti ca pot sa ma uit la orice, sau chiar ca pot sa evit toate aceste nebunii. Este adevarat, pot, insa sunt destul de putini care pot sa faca acest lucru. Majoritatea telespectatorilor primesc gunoiul cu placere si cer pentru mai mult. Este ca si cand ai fi prezent intre o groapa de gunoi si o gradina plina de alimente sanatoase iar alegerea ta ar fi aceea de a alege sa mananci gunoi, doar pentru ca esti indrumat in acea directie.

Mi-ar placea sa fiu indiferent, insa inca mai am vreo 40-50 de ani de trait (sper) si vreau sa am macar speranta unei societati in care inteligenta reprezinta ceva. Chiar daca, de regula, poti beneficia de pe urma prostilor si de pe urma celor care pot fi manipulati cu usurinta prin intermediul TV-ului, eu vreau competitie, pentru a putea invata din ce in ce mai multe si pentru a avea succes. Daca nu ai competitie si daca nu ai pentru ce sa lupti, risti sa te complaci in situatie.

Solutia?

Din pacate, nu exista. Televiziunea este, a fost si va fi, alaturi de Biserica, un urias instrument de manipulare. Cei manipulati raman manipulati, insa noi, ceilalti, putem alege sa condamnam zi de zi tot gunoiul de la TV. Cine stie, poate ca reusim macar sa ii iritam pe cei care fac bani de pe urma omuletilor usor de manipulat.

Voi care credeti ca este solutia pentru gunoiul de la TV?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)