Zilnic primesc pe mail zeci de oferte, vad pe Facebook o multime de anunturi si descopar in supermarketuri preturi taiate. Isteria reducerilor acapareaza fiecare firma, indiferent cat de mica sau de mare ar fi. Practic, gasesti reduceri peste tot. Cat sunt ele de reale, insa? Cum poti sa te asiguri ca reducerea pe care o descoperi intr-un magazin nu este o pacaleala?
Nu am gasit inca raspunsul la aceste necunoscute ale vietii :). Ceea ce am gasit insa, sunt o multime de articole ce promit sa recomande reduceri reale si ofera si ceva sfaturi, precum articolul scris de cei de la Incisiv de Prahova, care nu este destinat doar prahovenilor si ofera cateva informatii utile despre ce poti cumpara in aceasta vara.
Daca nu te increzi orbeste in ceea ce spun altii, eu as recomanda sa urmezi urmatorii pasi, in asa fel incat sa nu te trezesti cu un munte de lucruri cumparate, doar pentru ca sunt la reducere, cu care nu ai ce face:
- Fa-ti o lista cu ceea ce ai nevoie! Ai nevoie de un frigider? Pune-l pe lista! Ai nevoie de incaltaminte noua? Pune-o pe lista! In felul acesta, poti sa eviti cumparaturile impulsive si te poti limita laceea ce ai nevoie.
- Descopera care sunt cele mai bune produse de care ai nevoie. Din fericire, exista zeci de site-uricare iti explica cu o acuratete destul de mare cum alegi cel mai bun produs dintr-o categorie si cum te poti bucura de el. Vei descoperi chiar si o serie de recomandari, cum ar fi cel mai bun storcator de fructe cu ax melcat de la CelMaiBun.net.
- Fa-ti un buget! Nu cheltui mai multi bani decat ai, chiar daca dai peste reducerea reducerilor! Pur si simplu, nu merita. Da, pare foarte tentant sa cumperi un telefon cu 20% mai ieftin, insa daca nu ai bani, il poti lua peste 2 luni tot cu acelasi pret sau chiar mai ieftin. Rar poti descoperi reduceri peste care nu vei mai da in viitor.
- Urmareste evolutia preturilor! Daca ai pus ochii pe un produs, ramai cu ei acolo! Urmareste modul in care evolueaza preturile, analizeaza mai multe magazine si inscrie-te pe site-uri care compara preturi sau care prezinta istoricul acestora.
- Nu tine cont de pretul psihologic! Daca vei gasi o ciocolata care costa 4.99 de lei in loc de 5.1 lei, nu faci o afacere prea mare cumparand 10 ciocolate, asta daca nu vrei sa castigi cateva cifre pe cantar. Pur si simplu, pretul psihologic este ca o hipnoza bine facuta: stii ca esti hipnotizat, insa nu te poti abtine. Incearca, totusi!
Cam atat 🙂 ! Ar fi interesant de auzit ce experiente aveti voi cu reducerile. Pe mine ma ataca atat de tare din toate partile incat sunt aproape imun. Doar pretul ala psihologic imi mai da batai de cap, dar lupt cu el in fiecare zi.