Imbatranesc sau am saltea proasta?

M-am trezit in dimineata asta ( la 10 ) cu o durere de spate ingrozitoare. A trecut dupa 10 minute, insa gandul mi-a ramas la ea ca la un cosmar care nu te lasa sa faci nimic intreaga dimineata. Probabil ca la cele peste 90 de kg ale mele nu este ceva foarte nenatural, insa durerea asta de spate m-a facut sa imi pun cateva intrebari:

  •  Imbatranesc? Cu siguranta nu! Am doar 28 de ani! Desi nu mai sunt 18, totusi cred ca mai am vreo 50 de ani de pierdut vremea intr-un mod sanatos si placut.
  •  Am o pozitie de somn proasta? Well, nu stiu ! De regula dorm pe burta! NU stiu cat de bine este , insa daca tinem cont ca de ceva vreme burta a inceput sa creasca, posibil ca spatele meu sa ia o curbura de toata frumusetea.
  •  Am o saltea buna? Nici asta nu stiu, dat fiind faptul ca stau in chirie. Cu toate astea, de cateva luni de cand m-am mutat, nu am avut nicio problema. Imi promit insa ca o sa ma interesez de starea si de vechimea saltelei.

Si tot asa! Intrebari care vin, de regula atunci cand incepi sa te sperii si cand iei, cel putin in gand, atitudine impotriva unei vieti nesanatoase. Efectul a fost foarte puternic la mine, asadar, am luat cateva decizii, ceea ce va doresc si voua :

  • De maine fac sport. Ma trezesc la 7 si alerg. Oricum nu lucrez nimic pana pe la 12, deci, nu cred ca ar fi vreo piedica in demersul meu de a obtine endorfine multe, multe multe!
  • De maine mananc sanatos! Varza acra, varza cruda, orez fara sare…d’astea :). O las mai moale cu prajelile, carnaciorii si ocazional prajiturile, pentru ca!
  • O sa imi caut o saltea buna. Este, poate, una dintre deciziile pe care le pot lua fara sa renunt a doua zi la idee. Chiar daca economiile facute pana acum erau destinate unui nou telefon, o saltea pare o idee mult mai buna. Am auzit ca o saltea de buna calitate iti poate prelungi viata cu cativa ani. Nu vreau sa mi-o prelungeasca, insa vreau sa imi ofere voie buna. Cred ca e in stare.

 

 

 

 

  • O sa ma asigur ca adorm la 10 si ca ma trezesc la 7 sau chiar la 6. Vreau o viata ordonata , pentru ca este in contrast cu persoana mea dezordonata. Asta ar fi un punct.

Cate decizii! Si totul de la o mica durere de spate…!

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: