Arta de a face bani

Bani, bani, bani si bani. Este un cuvant de care eu, personal, m-am saturat. Saracii se plang ca nu au bani, bogatii se plang ca nu stiu cum sa ii administreze iar cei din clasa de mijloc dau vina pe bani, acuzand ca datorita lor nu isi pot depasi conditia.

Ceea ce nu stiu toti acesti oameni este ca banii nu exista, ei sunt o himera dupa care fuge toata lumea in van. O sa te uiti in portofel, o sa scoti o bancnota de 10 lei si o sa imi spui victorios: ba da, exista!!!

Daca te pun insa pe o insula pustie, plina cu milioane de euro,vei descoperi ca singura lor utilizare este drept material pentru foc ( nu si cazul banilor romanesti, care nici macar pentru asta nu sunt buni).

Chiar si in lumea reala,  daca ii ai, sunt total inutili atunci cand nu stii ce sa faci cu ei. Daca ii tii sub saltea, nu sunt mai valorosi decat un caca de soricel, iar daca ii dai pe lucruri inutile, e ca si cand nu ar exista.

Atunci, de ce toata lumea umbla dupa bani?

Pentru ca societatea a fost construita in jurul lor. Este normal, si eu daca as fi cel care produce banii, mi-as dori ca produsul meu sa fie cat mai dorit, iar bancherii reusesc fara prea mari probleme sa creeze o aura in jurul banilor.

Adevaratele valori sunt, evident, cele care iti usureaza cu adevarat viata si o fac mai frumoasa: imobiliare, experiente, cunostinte, etc. Daca eliminam din calcul banii, care deja am stabilit ca nu exista, descoperim ca toate aceste lucruri nu se pot obtine decat oferind in schimb alte experiente, cunostinte sau valori.

Astfel, ne putem da seama care este cauza saraciei si mizeriei in care se zbat unii : nu pot oferi aceste lucruri, deci nu au cum sa obtina altele. Ca o fi vina guvernului, ca o fi vina educatiei sau vina personala, fiecare trebuie sa isi analizeze propria viata si sa isi dea seama. Cert este ca daca vrei ceva, poti sa ai ce sa dai inapoi.

Solutia?

Nu este o solutie, sunt extrem de multe:

  • Invata, deoarece informatiile sunt importante si scumpe. Desi sunt pe toate gardurile, putini sunt cu adevarat dispusi sa si le insuseasca;
  • Acumuleaza experiente. Si ele sunt scumpe. Experientele le poti schimba pe alte experiente cel putin la fel de interesante;
  • Nu munci ca prostul, munceste eficient. Nu munci 8 ore pe zi doar pentru a te putea lauda cu muncesti. Intreaba-te daca ceea ce faci este important si daca produce intr-atat de mult incat sa te faca multumit sau sa il multumeasca pe angajatorul tau. Daca nu esti eficient, esti dispensabil, daca esti eficient, atunci toti se vor bate pentru tine.

Asadar, nu mai cauta bani! Daca acumulezi experiente si cunostinte, banii vor veni de la sine, deoarece sunt suficienti pentru toata lumea si daca nu sunt, se pot tipari. Ceea ce este cu adevarat important, este ceea ce faci cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)